Vevőszolgálat: 8.30-17.00, Webshop: 0-24
HUF Ft
es

es-Amikor boltod van

28.05.2022

Valaminek a folyamata, eredménye, kezdete, de leginkább kicsúcsosodása az, amikor boltot nyitsz.


A legtöbben izgalmakkal tele vágnak bele a vállalkozásba, és saját ízlésüket, tudásukat és kapcsolataikat adják át üzletükön keresztül.


Ha Te is itt tartasz, engedd meg, hogy gratuláljak, nyugodtan veregesd meg a vállad, ez egy nagy mérföldkő. Ünnepelj és légy büszke.


A bolt egy hely, ahol fogadhatod az ügyfeleidet, akik megtekinthetik árudat, válogathatnak, tanácsot kérhetnek, és az értékesítés illetve árucikkek színvonalának megfelelően érzékelhetik, hogy itt mindent róluk és értük szól.


Van nagyon sok egyszerű üzlet, ahol a tulajdonos egyénisége akkor és úgy is "átjön" ha nem bonyolítja agyon mindenféle eszközzel, és vannak multik, akiknek muszáj nagy betűkkel kommunikálniuk, mert nem áll ott a kiszolgáló (aki a kis boltok esetében a tulajdonos maga), hogy magabiztosságával, tudásával segítse a tájékozódást.


Az információs eszközök igénye pontosan a személytelenebb plázákban és multi- marketekben kezdett felerősödni, ezekre készültek a prototípusok is, ám mára sok kicsi bolt és szolgáltató is erős marketing eszközként használja őket, főleg azokat, amik illenek üzlete egyéniségéhez, arculatához, méretéhez és leginkább képesek adott környezetben a vásárlók behívására.


Szerencsére a jó minőségű, magas élettartamú eszközök mára könnyen és gyorsan elérhetőek és nem kell horribilis összegeket költeni rájuk.

Azt minden vállalkozó tudja, hogy nem elég ha jó az áru, jó a bolt, a vevőket akkor is tudjuk behívni, csúnya szóval élve "megszerezni".


Attól, mert a Te értékesítési területeden valami elterjedt, Te csinálhatod másként, használhatsz olyan eszközöket és módszereket, amik épp rád jellemzőek!


Mindig azt szoktam mondani, azt vedd meg és alkalmazd, amiben hiszel!


Ha egy szórólaptartó az, akkor azt, ha egy megállítótábla, akkor azt.


Ha nem tudod, hogy miben higgy, akkor tekintsd végig marketingedet:

Ha az internetben hiszel, tabletet vagy monitort végy, azon tedd elérhetővé még a helyszínen is magadat és üzletedet/ szolgáltatásodat: árlista, fotók, termékleírás, stb., a megfelelő tablettartóval illetve TV állvánnyal alkalmazd a helyszínhez illően.


Ha a szórólapban hiszel vagy a névjegykártyában, akkor róluk gondoskodj olyan módon, hogy megnézed, hol és melyik ponton a legkelendőbbek (általában az ilyen helyek a kasszák, be- és kijáratok, termék melletti közvetlen polcok), és oda helyezd el őket, a helyszínnek és a szórólap/ névjegykártya megfelelő méretének figyelembevételével.


Ha plakátokon érvényesíted a termékeidet, akkor megállítótáblát vagy információs állványt válassz, a kihelyezés helyét jól megfontolva.

Ha a kézzel írt üzenetekben hiszel, mert például kávézód, kisboltod vagy cukrászdád, pékséged van, akkor az írható táblák közül választhatsz krétafilceset vagy white board markerrel írhatót.


Ne csak a kötelező előírásoknak felelj meg, hanem legyél kicsit kreatív és nézd boltodat vásárlóid szemével úgy, hogy ők mit szeretnének kapni tőle és tőled, így fogod tudni a leggazdaságosabban felszerelni információs eszközökkel.

A natúr hatás, a természetes alapanyagok, a szemnek és a léleknek megnyugtató termékek nagy szerephez jutnak a közeljövőben.

A digitális világ és gyorsan fejlődő irodai környezet mellett fontos maradt a kézi aláírás, hirtelen kézi feljegyzés, aminek gyorsnak és mások által is követhetőnek kell lennie.

A raktári meló gyorsaságot, precizitást, azonnali tettrekészséget és fizikai erőnlétet követel.

Bolt   Kirakat   Kiállítás   Iroda