Vevőszolgálat: 8.30-17.00, Webshop: 0-24
HUF Ft
fr

fr-Bűntetések korában

27/06/2022

Ha hatásvadász akarnék lenni, ez a bejegyzés azt a címet kapta volna, hogy "Megmutatom, hogyan spórolj vállalkozásodnak több százezer forintot".


De mivel a megelőzések embere vagyok, szeretek előrelátóan gondolkodni, nem hiszem, hogy el kell jutnunk a büntetésig vagy a spóroláson kell gondolkoznunk akkor, amikor a legtöbbet kell kihoznunk vállalkozásunkból.


Történt egyszer, hogy volt egy nagyon jó viszonteladónk, aki árazógépeket értékesített és összeveszett alkalmazottjával, aki így konkurenciája lett, és azóta is mindenben majmolják egymást.


Ha az egyik elkezdett árulni valamit, azt a másik is elkezdte.


Rá is találtak egy kicsi megbúvó termékre a honlapon, nevezetes acél tüskére.


Előbb az egyik majd a másik is elkezdte egyre nagyobb darabszámban vásárolni tőlünk a filléres terméket és értékesíteni.


Mivel lelkiismeretes vagyok minden termékünkkel kapcsolatban, egy idő után kíváncsi lettem, hogy milyen okkal nőtt meg az érdeklődés az acél tüske iránt.


Felhívtam hát az egyiket és a másikat és rákérdeztem. A válasz egyértelmű volt: hát élelmiszerbe szúrják! 


Na már akkor tudtam, hogy ennek nem lesz jó vége, és felhívtam figyelmüket arra, hogy a kezeletlen acél tűt semmiképp se értékesítsék élelmiszerbe való beleszúrásra (tudjátok, aminek a tetejében árcimke van), mert ebből még gond lesz.


Alapvetően is mérgezi az élelmiszert, nem is kezelt a felülete és lehet, hogy jópofa, de az ára elárulja (túl olcsó), hogy semmilyen élelmiszeres szabványnak nem felel meg.


Legyintettek egyet, hogy sebaj, én pedig a honlapon a termék mellé kiírtam, hogy élelmiszerben NEM használható, mert kezeletlen, és voltam olyan rendes, hogy kerestem (és találtam is) egy olyan terméket, amit biztonsággal lehet ilyen célra használni (persze az ára és minősége tízszerese volt az előzőnek).


Telt- múlt az idő, amikor jött egy hívás az egyik viszonteladótól a kettő közül.


Felháborodott, követelőző női hang volt, velem akart beszélni.


Az történt, hogy vásárlójuk (aki megvette és sütibe szúrva használta az olcsó tűket) 600.000 forintot követelt rajtuk, mert ennyire bűntette őket a NÉBIH, és ő pedig gondolta, hogy majd követeli ugyanezt rajtunk.


Azonban mivel addigra írásbeli és szóbeli figyelmeztetések hangzottak el részünkről, a végkimenetelt nem tudom, valaki biztosan fizetett, de nem mi voltunk azok.


Vásárlóként is ismerjük fel, hogy nem minden értékesítő foglalkozik az árujának tulajdonságaival.


Mivel mi külföldről beszállítunk, kötelességünknek érezzük a tájékoztatást, és minden paraméter megadását, ami fontos lehet bármely helyzetben és értékesítési területen.


Mindezen eseteket követően mintákat küldtem be a NÉBIH számára, hogy megkapjuk az értékeléseket, és kapjunk a beszúrható tűről magyar elismervényt (csak lengyel volt a terméknek), de ott másfél évig mit sem tudtak arról, hogy ki és mi alapján bünteti a tűket használó boltosokat.


Azonban jóbaráti tanácsként írom, légyszíves amennyiben pékséged, cukrászdád, kisboltod, hűtőpultod, kávézód, hentes üzleted, sajt üzleted, zöldség- gyümölcs üzleted, stb. van, NE SZÚRJ ÁRJELZŐ TŰT AZ ÉLELMISZERBE!!!!!!


Nagyon kedves, nagyon retró, de nagyon mérgező és nagyon drága mulatság lesz, ami nem éri meg.

Ha bármikor kérdésed merülne fel benned az előírásokkal kapcsolatban, ajánlom, hogy menj el egy SPAR-ba és ott nézz körül.

Ők pontosan és szépen betartják a követelményeket és törekszenek az esztétikumra (ami sok más élelmiszer üzletláncra sajnos nem mondható el).

Ott láthatsz jó példát az élelmiszer feliratozásra is, és biztos lehetsz benne, hogy ők nem kockáztatnak meg egy ellenőrzést vagy büntetés.

Beszúró tű helyett annyi mást használhatsz élelmiszerhez, és ajánlott a mosogatható, fertőtleníthető ártáblák, vagy hűtőpult elejére ragasztható ársínek alkalmazása.


Légy felelős Te is az árudért!
A natúr hatás, a természetes alapanyagok, a szemnek és a léleknek megnyugtató termékek nagy szerephez jutnak a közeljövőben.

A digitális világ és gyorsan fejlődő irodai környezet mellett fontos maradt a kézi aláírás, hirtelen kézi feljegyzés, aminek gyorsnak és mások által is követhetőnek kell lennie.

A raktári meló gyorsaságot, precizitást, azonnali tettrekészséget és fizikai erőnlétet követel.

Bolt   Kirakat   Kiállítás   Iroda