Vevőszolgálat: 8.30-17.00, Webshop: 0-24
HUF Ft
sl

sl-Szezonális dekoráció

2022-10-05

Mire való?!

Használd vagy ne használd?!

Hatékony vagy felesleges?!

Mit, mikor és hogyan?!

A szezonális dekoráció minden területre érvényes, tehát mindegy, hogy élelmiszer, hentes, vendéglátó üzleted van; piacon árulsz vagy plázában van az üzleted; magánorvosi rendelőd van vagy fodrász üzleted; masszázs szalont nyitottál vagy autóalkatrészt árulsz, irodát üzemeltetsz vagy ügyfélszolgálatot...


Az itt leírtakat alkalmazd bátran és várd a hatást, ami garantáltan nem marad el! Évszakonként és azokon belül szezononként és aktualitásonként haladunk sorba, így szépen lehet követni majd egy év felépítését.


A dekoráció hatása a legnagyobb mértékben fogja befolyásolni vevőid hangulatát, érdeklődését és bizalmát irányodba és üzleted kínálata felé!


Gondolj csak bele, ha valaki veszi a fáradtságot, hogy naprakész dekorációja legyen, az rendes, tiszta és az áruval valamint a vevőkkel is így jár el.

Tehát a bolti dekoráció legnagyobb hozzáadott értéke a bizalomkeltésben rejlik (lásd a multikat)!


Ezentúl nagyon fontos, hogy légy jelen a közösségi médiában is üzleteddel, és a dekorált üzlet fantasztikus hátteret biztosít majd a bejegyzések, akciók, felhívások közzétételéhez.


TÉL

 

JANUÁR

A megújulás, tisztaság és takarítás hónapja.

Te is kezd így az évet, egy alapos leltárt, szanálást és takarítást követően, szedd le a karácsonyi díszeket és hirdesse minden nálad az Új Évet.

A hónap vége felé kell csak a dekoráción gondolkoznod.

Addig kerüljön minden a helyére szépen, esztétikusan, a polcok, a pultok, a vendéglátó egységekben és várakozókban az ülő alkalmatosságok, stb.


FEBRUÁR

Január közepe felé kezdj el hangolni és hangolódni a Valentin- napra, ami február 14.-re esik.

Ez az ünnep nem csak a virágosokat és a szerelmeseket érinti!

 

A szerelmesek, családok, házaspárok étterembe vacsorázni mennek, kávézni hívják meg egymást, masszázst ajándékoznak egymásnak, sport vagy uszoda bérletet, fehérneműt vásárolnak, és vacsorát főznek otthon, tehát ha hentes, kisboltos vagy zöldséges vagy, akkor is érdemes, nem csak kínálatodban, hanem a boltod hangulatában is felkészülnöd a Valentin napra, amire a mai generáció már jó szívvel tekint és szívesen ünnepli.

Ne csak a piros szívek és lufik jelenjenek meg a szemed előtt vagy a plüss macik.


Kétségkívül a Valentin- nap színe a piros, azonban Te választhatsz visszafogottabb formákat és lágyabb tónusokat is ennél.

Egy egyszerű szíves füzér, vendéglátósoknál megfelelő felszolgáló készlet vagy szalvéta, a hűtőpultra írt egyszerű, de kedves üzenet mind elegendők a hatás elérésére.

Olyan kiéhezett ez a világ a szeretetre, miért ne kaphatnák meg a vásárlóink a mi boltunkban ezt ingyen.

Adhatsz aznap kicsi figyelmességet, egy csokit, vagy kedvezményes kupont.

Szóljon ez az alkalom a szeretetről és a közelgő tavaszra való felkészülésről.


TAVASZ


MÁRCIUS

A tavasz első hónapja, amikor már nagyon várjuk a virágokat, a napsütést, a jó időt, pasztell színeket hordunk és lelkünk is kezd virágba borulni, ennek a hónapnak az elején ünnepeljük a nemzetközi Nő- napot, napja március 9, valamint a Nemzeti Ünnepet március 15.-én.

Az ALDI kezdeményezése, hogy nőnapkor minden nőnek csokit adnak ajándékba a pénztáraknál. Apró figyelmesség, de ha bele gondolunk, kik azok, akik a vásárlóik legnagyobb részét teszik ki?!

Természetesen a nők!

Így ezt meg is érdemlik.

A tavaszt, és ezt a két szép márciusi ünnepet pasztell, kis virágos díszítéssel várhatjuk, szintén füzérekkel, Nemzeti Ünnep előtt és után pár nappal pedig nemzeti színű grafikával, ez erősíti az összetartozást és azt is tudatja, hogy tisztelgünk őseink emléke előtt. Ez szintén bizalmat és megalapozott erkölcsöket fog ébreszteni ügyfeleinkben, ami természetesen a valóságban is visszaköszön feléjük. Ha láttál már iskolások, óvodások nemzeti lobogóval díszített szobort, nem fogsz kételkedni ennek szépségében.


ÁPRILIS és MÁJUS

A márciusi dekorációinkat hosszan megtarthatjuk áprilisban és májusban is bátran fent hagyhatjuk.

Ekkor a húsvét (mindig változó az időpontja, márciusra vagy áprilisra esik) és a ballagások (középiskolai május elején- közepén, általános iskolai június elején- közepén aktuális) valamint az Anyák- napja (május első vasárnapja) kerülnek előtérbe, és ezeket mind virágokkal és tavaszi jelképekkel ünnepeljük. Május végén aktuális még a gyermeknap, ami igaz hétvégi egyetlen napra esik, de ha szeretjük a gyerekeket, nekik is kedveskedhetünk- akár egész évben is- boltunkban apró meglepetésekkel.


A tavaszi díszítő elemek tehát a növények, virágok (élő, mű, papír) és hangulatot keltő dekorációk lesznek.

A húsvétit ne hagyjuk fent húsvét után és általános alapvető szabály, hogy legkorábban 2 héttel dekoráljunk adott ünnep vagy alkalom előtt, sosem többel (a boltokban megszokott, hogy a nyuszi csoki már január végén a polcokon van, a dekorációval ne tegyük ugyanezt, mert ellenérzést fogunk kiváltani vásárlóinkból).


NYÁR


JÚNIUS a ballagások, búcsúk, vakációk megkezdésének nagy időszaka, legyünk hát lazák, tegyük el a húsvéti virágokat és váltsunk élénk, akár harsány nyári színekre.

Hirdessük az élet élvezetét, hiszen életünk legjobb pillanatai az önfeledt nyári időszak alatt történnek meg velük, amikor megengedünk magunknak olyat is, amit máskor nem.

A gyümölcsök, a vakációt idéző életképek, a tengerpart, a strand, a vidámság, stb. mind jó dekorációs inspirációt adnak, üzletünknek megfelelő anyagokkal és mintákkal díszítsünk és ugyanezt tartsuk meg a JÚLIUSI és AUGUSZTUSI hónapokra is! 


ŐSZ


SZEPTEMBER- Az augusztus 20.-i Szent István vagy más néven Államalapító Ünnep a magyarok nyarának méltó lezárása.

Ezután az ünnep után már mindenki tudja, hogy következik az új szezon, és újra indul az iskola.

Ne gondoljuk, hogy ez ránk és üzletünkre nem lesz hatással, mert ez kapcsolja be a vérkeringésbe az embereket, a gyereket ugyanis kötelező iskolába járatni, így a forgalmunk is bizonyára megnő az ősz beköszöntével.

Szeptemberben még ne hozakodjunk el bordó levelekkel, még hagyjuk meg a meleg és a nyár utóhatását és csináljunk kedvet az iskolához.

Ez mindenkinek nagy élmény, egyeskben azonban szorongást idéz, így egy óriási iskola táska vagy egy kedves régi kép feloldhatja ezt a szorongást szülőben- gyerekben egyaránt.

Sok a feszültség ebben az időszakban, tegyünk meg mindent azért, hogy a mi üzletünk átlátható és kedves legyen, akár mit is értékesítsünk, tegyünk a családok kedvére vele.


OKTÓBER- az őszi színek hónapja, amikor elkezdhetjük bátran alkalmazni a falevelek, műgombák, sünik miegyebek dekorációs hatását, és ezzel hangolunk rá a hideg napokra.


Az októberi dekor nagy része NOVEMBERben is fenn maradhat, de váltsunk HALLOWEEN-esre (tudom, sokan amerikaiasnak vélik ezt az "ünnepet", mi inkább a mókás részét használjuk ki.

A narancs- fekete kombináció mindig biztos hatás, ha szereti valaki a HALLOWEEN-t, ha nem.

Lehetünk ijesztőek, aranyosak, meglepőek és itt dekorációban aztán igazán dús a választék.


Ahogy november közepére érünk, kezdjük el komolyan megalkotni karácsonyi dekorációnkat DECEMBERRE.

Gondoljunk a Mikulásra is, és ünnepeljük az elmúlt évet, a jövendő telet és Új évet, akár vallásosak vagyunk, akár nem.

A karácsony meglehetősen szép ünnep, a díszek között pedig se szeri se száma a választéknak.


Általános dekoros ötletek, hogy a pulton a kasszánál tartsunk az aktualitásnak megfelelő cukrot, kis csokoládét, amivel kiszolgálhatják magukat a vevőink, illetve éjszakára hagyjunk némi fényt üzletünkben világítani, hogy hangulatával a nappali érdeklődésre ösztönözzük az este elsétálókat is. Amennyiben plakátjaink is vannak, legyenek azok is aktuálisak és naprakészek, a megfelelő alkalomhoz rendelve.