Vevőszolgálat: 8.30-17.00, Webshop: 0-24
hu

Krétafilc és ami mögötte van

2019.02.13

Pár évvel ezelőtt kezdett teret hódítani a krétafilc alkalmazása az ár és termékkiírásban, illetve invitálási területeken.


Miért és hogyan hat egy ilyen egyszerű eszköz, mi a titka és hogyan tudod kihasználni lehetőségeit akkor is, ha nem cukrászdád vagy kávézód van?!


Erről szól ez a bejegyzés.


A krétatábla az egyik legősibb árkiíró módszer, boltok, fogadók, kocsmák, árusok egyszerű és mindennapi eszköze volt önmaguk és árujuk megkülönböztetésére, invitálásra, áthaladó utazók figyelmének felkeltésére, árak egyértelmű feltüntetésére.


A kréta által önmaguk személyiségét, mondhatnám saját szívüket- lelküket adták bele a kiírt szövegbe, hiszen betű formálásuk, szöveg dizájnjuk erősen tükrözte egyéniségüket, ezáltal pedig megbízhatóságukat.


Régi mondás, hogy "jó bornak nem kell cégér", a kommunikáció ugyanakkor rendkívül fontos.


A felirat a kommunikáció egy olyan fontos része, mely akkor is hat, ha éppen nem vagy az utcán, hogy hangosan kiabálj a járókelőknek, hogy térjenek be hozzád.


Helyetted a feliratod "kiabál".


A krétatáblák elterjedése a 20. század elején megerősödött, ekkor már a korszerű alapanyagoknak köszönhetően megjelentek a feliratos fémtáblák, cégfeliratok, bolti táblák is.


Ezt a békebeli megbízhatóságot, állandóságot idézi vissza a krétafilc felirat.


Jó, ha tudod, hogy a krétafilcek használata bárki számára rendkívül egyszerű, amikor a kezedben a filc, előtted a felület, jönni fog az ihlet is.


Mindig csak arra koncentrálj, amit tudatni akarsz az ügyfeleiddel: határozd meg, hogy aznap épp mondjuk egy egy termékre, szolgáltatásra, akcióra vagy hangulatra akarsz építeni.


Krétafilccel leginkább hangulatot tudsz kelteni, fokozd a hatást azzal, hogy csak fehér vagy épp neon színeket használsz kiegészítésként.


Mindegyik felirat könnyen felvihető és ugyanilyen könnyen el is távolítható, azonban sokszor egy apró szépséghiba hozza meg a nagy hatást.


A felirat hatásán túl rendkívül erős a látványos felirat készítés metodikája is.


Egy minden reggel frissen írt tábla vagy kirakatüveg látványa a törzsvevőket és az újonnan betérőket is megfogja győzni, hiszen itt mindig van, aki gondoskodjon az üzletről, a szép friss feliratról, tehát az áruról és a vevőkről is gondoskodni fog.


Évekig nagy mutatvány volt, amikor szeretett bemutatótermem közepén szeretett termékeim között a kedvenc került sorra: a világító üvegtábla, melyet krétafilccel iratoztam fel.

Bárki a boltban volt, csodálkozással nézte a betűket, ámulva nézte a hatást, és megbabonázva vásárolt még valami egyebet, amit nem tervezett előtte.


Ez a hatása a kézi feliratnak: a vevőid el tudják hinni egy csapás alatt, hogy gondoskodó, megbízható, rendezett, naprakész üzleted van.


Egyetlen márkát forgalmazunk, azt, amelyet  jól ismerünk. Kikisérleteztük minden funkcióját, kezdőknek, haladóknak egyaránt jó szívvel ajánljuk, nem kell külön lemosni, hanem egyszerűen letörölhető szárazon.


Ez azért fontos, mert a felirat lelke a friss és újra meg újra megírt szöveg.

Tehát gyorsan és egyszerűen kell tudnod használni, és mi ezt a terméket találtuk a legmegfelelőbbnek.


Fehéret használj meggyőzéshez, bio vagy natúr termékekhez, magas minőségű kávé, cukrász vagy pék termékekhez, kézműves termékekhez; a neon színeset pedig minden egyéb területhez (étterem, szálloda, lobbi bár, büfé, bár, ivó, kocsma, ruházat, papírüzlet, stb.), illetve a fehér kiemeléséhez ajánljuk.

 

Fehéret az esküvőkre is szeretettel vásárolnak, irányjelzés, nevek, játékok helyszínek megjelöléséhez.


Jó feliratozást és sok szép hatást kívánunk.


A natúr hatás, a természetes alapanyagok, a szemnek és a léleknek megnyugtató termékek nagy szerephez jutnak a közeljövőben.

A digitális világ és gyorsan fejlődő irodai környezet mellett fontos maradt a kézi aláírás, hirtelen kézi feljegyzés, aminek gyorsnak és mások által is követhetőnek kell lennie.

A raktári meló gyorsaságot, precizitást, azonnali tettrekészséget és fizikai erőnlétet követel.

Bolt   Kirakat   Kiállítás   Iroda