Raktárba ajánlom

2019.10.25

A raktári meló gyorsaságot, precizitást, azonnali tettrekészséget és fizikai erőnlétet követel.

A raktáros minden cég legfontosabb alkalmazottja, mert ő az, aki felel az áruért, a ki- és bevett tételekért, az elhelyezésért, az áru épségéért.

Amikor raktárat alakítunk ki, figyelembe vesszük az előírásokat, és hogy milyen padló, milyen polcok, milyen súlyok, milyen targonca, stb. szükségesek a munkánkhoz.

Ezek mind nagyon fontosak és megfontolt döntések eredményeit kell tükrözzék, az áru fajtájának, mennyiségének, eltarthatóságának figyelembe vételével.

Ám mi fogja meggyorsítani a napi munkát, ami által ügyfeleink elégedettek lesznek az alapos és gyors kiszolgálással?

A hétköznapi eszközök bevetése és alkalmazása!

A raktárban rendkívül fontos a biztonság, így minden termékünknél 100 százalékosan biztos lehetsz abban, hogy a funkciójának megfelelően van kialakítva és nyugodt szívvel használható a napi munkában.

1. Raktári fellépő zsámolyok, 4 színben kaphatók , és megpróbáljuk a legjobb árat tartani a piacon, a magas minőségi követelményeknek eleget téve.

A fellépőink kerekekkel vannak ellátva, teher nélkül könnyen arrébb guríthatók, a kerekek bolygók, így könnyen a kívánt irányba állnak majd.Könnyen gurulnak bármely padló típuson, legyen az műgyanta, beton, járólap, parketta, és még fel sem sértik azt.

Az alsó gumiperem biztonságot ad és meggátolja a csúszkálást, már abban a percben, ahogy fellépünk a zsámolyra, ugyanis a rugós kerekek ilyenkor a súly hatására leereszkednek, így nem gurul tovább a zsámoly, a perem pedig nem engedi, hogy elcsússzon.

A teherbírásnál ne csak a dolgozó testsúlyát, hanem az általa mozgatott áru súlyát is vegyük figyelembe! A 150 kilogramm egy elég tág súlyhatár, ebbe a testsúly és a teher is bőven belefér. Ennél nehezebb árut már targoncával szoktak mozgatni.

A szín esetén én mindig azt javaslom, hogy válasszanak a raktár vagy a cég színének megfelelőt, de a piros mindig mindenhol fel tűnő tud lenni; ha az a a cél, hogy mindig könnyen szem előtt legyen, válassz pirosat!

Ha az a cél, hogy tudjuk, hogy van, használható, de ne legyen feltűnő (pl. ügyfélteres raktárakban, ahol a vevőket zavarhatja), úgy válassz szürkét vagy feketét.

Fontos a szín, hallgassunk a szívünkre minden esetben, amikor szín szerint választunk, szerencsére az árukban nincs különbség.

A fellépők két lépcsőfokkal készülnek, mert van, hogy elég csak az alsót használni, erre is minden irányból könnyen fel lehet lépni.

Minden zsámoly 2 részbe szedve kerül kiszállításra, így csökkentjük a csomag térfogatát.

2. A raktáros másik fontos eszköze a regiszter, kódjegyzék, cikkszám vagy árlista.

A raktárakba a nehéz fém talpas változatot vagy a fali verziót ajánljuk szívesen, de bármely regiszterünk megállja a helyét a gyakori használat során:

Lapozgatók alkalmazásánál mindenképp vegyük figyelembe az alábbiakat:

1.) Milyen információt akarunk elhelyezni bennük, azt hol kell tudjuk használni, mi könnyíti meg az információ cserét: számítógép, nyomtató, kódleolvasó, stb.

2.) Milyen tevékenységekhez használjuk a regisztrált adatokat: szállítólevél írás, kommunikáció cégen belül, árumozgatás, árazás, cikkszámozás, képes lista, stb.

3.) Hol van az a legmegfelelőbb hely, ahol el tudjuk helyezni a lapozgatót, és a leginkább hasznunkra válik, vagyis kézre áll: falon, polcon, pulton, ajtó mellett stb.

Ezek megfontolását követően válasszunk típust.

Akár többet is alkalmazhatunk, más- más feladatok ellátására.

Tasakjaik könnyen és gyorsan ki- és bepattinthatók, így a lapok információ változás esetén hamar cserélhetők bennük és már mehet is tovább a munka.